השתלמות זו לצוותים מקצועיים מהווה שלב ראשוני להסמכה להנחיית קבוצות במודל דואט. במהלך ההכשרה יילמד הבסיס התיאורטי של שיטת ההתערבות של מודל דואט, יוצגו תיאוריות מרכזיות ומחקרים המצויים בבסיס החשיבה הרפלקטיבית וכן בחשיבותה בטיפול בילדים. יינתן מקום רב לתרגול טכניקות התערבות המסייעות להרחבת היכולת הרפלקטיבית של הורים ואנשי חינוך, ויוצגו נושאים מרכזיים שעשויים להתעורר במהלך העבודה הקבוצתית.
היכולת לרפלקטיביות הינה יכולת בסיסית בקשר ההכרחית ליצירת תקשורת מיטבית ולחיזוק הבטחון העצמי של הילד, ההורים והמטפלים בהם. בכל אחד מהנושאים שילמדו, יינתן מקום למחשבה לגבי האופן בו הנושא מקיש על העבודה של המשתתפים עם ילדים והוריהם, וכיצד ניתן באמצעות הידע הנרכש לקדם תהליכי התפתחות של הילדים ויצירת תקשורת מיטיבה עם ההורים ובסביבת העבודה. תתבסס ההבנה והחשיבה לגבי מקומם של ההורים אל מול הילדים ומקומם של אנשי המקצוע העובדים במרכזים לגיל הרך, אל מול ההורים שמטפלים בילדים, כמו גם אל מול הילדים עצמם.
חשיבה זו תעשה תוך התייחסות למצבים בהם הילדים מתמודדים עם פחדים וחרדות, קשיי ויסות וקשב וחוויות של דימוי עצמי נמוך וכישלון. כיצד ניתן להבין אותם? כיצד ניתן להבין את ההורים? ומתוך כך כיצד ניתן לסייע? אחד הנושאים אליו נתייחס בדוגמאות שיוצגו הינו ההתמודדויות עם המסכים ביחסי הורה-ילד כמו גם בתוך הטיפול.
ההכשרה תועבר במהלך יומיים:
ביום הראשון ילמדו התכנים הבאים:
- מהי היכולת הרפלקטיבית?
- חשיבות היכולת הרפלקטיבית בהתפתחות ילדים בגיל הרך
- תפקיד ההורים ואנשי החינוך בפיתוח היכולת של הילדים להכיר את עצמם, לפתח ביטחון ודימוי עצמי
- אינטייק רפלקטיבי
ביום השני ילמדו התכנים הבאים:
- רפלקטיביות בטיפול: טיפול קבוצתי לפיתוח יכולת רפלקטיבית
- טכניקות שונות לפיתוח היכולת הרפלקטיבית
- המפגש עם ההורים וצוותי החינוך: עבודה רפלקטיבית בטיפול רגשי/נפשי ובטיפולים פרא-רפואיים
- יוצגו ממצאים מחקריים המחזקים את חשיבות הרחבת היכולת הרפלקטיבית בקרב הורים
*החומרים עשויים להשתנות בין הימים